2020-06-04 10:05:47• hírek • közlemény

Kedvezményekkel segítené a nehéz helyzetbe került cégeket Szatmárnémeti

Határozattervezetet terjeszt a Szatmárnémeti Helyi Tanács elé Kereskényi Gábor polgármester, amelyben javasolja az adók és illetékek csökkentését azon épületeket birtokló cégek számára, amelyek működését negatívan befolyásolta a sürgősségi helyzet. 

„Úgy vélem, a legtöbbet a magáncégek veszítettek a sürgősségi helyzet idején, ezért nekünk, közfeladatokat ellátó intézményeknek erkölcsi kötelességünk segíteni rajtuk. A törvény által előírt maximális csökkentést fogom előterjeszteni a döntéshozóknak.” – fejtette ki Kereskényi Gábor. 
 

A határozattervezet fontosabb pontjai: 

  1. 50 százalékos épületadó-kedvezmény a sürgősségi helyzet idején azokra a kereskedelmi épületekre, amelyekben olyan kereskedelmi tevékenységet folytattak, amelyet kötelesek voltak teljesen felfüggeszteni, vagy olyan minisztériumi igazolással rendelkeznek, amely alapján csak részlegesen végezhették a feladatukat. 
  2. A havi illetékek eltörlése a sürgősségi helyzet idején azon cégeknek, amelyek a törvény értelmében fel kellett függesszék tevékenységüket 
  3. Azoknak a közterületeken működő kereskedelmi egységeknek, teraszoknak a bérleti díjának az eltörlése, amelyek a sürgősségi helyzet idején szüneteltették a teljes tevékenységüket, vagy olyan minisztériumi igazolással rendelkeznek, amely alapján csak részlegesen végezhették a feladatukat. 

A kedvezmények megítélésének módjáról szintén tanácsi határozattal döntenek, a kedvezményeket 2020. szeptember 15-ig lehet kérvényezni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: